Vermeer

Compliance Engineer

Compliance Engineer Vermeer https://werkenbijvermeer.com
 • Nijverheidsstraat 20, 4458 AV, 's-Heer Arendskerke
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau MBO
 • Uren per week 40

Van Australië tot de Verenigde Staten en Europa: jij zorgt ervoor dat onze machines op de markt kunnen worden gebracht.

Als onze nieuwe Product Compliance Engineer werk je vanuit huis of op ons kantoor in Goes. Je maakt deel uit van een snelgroeiend, sociaal familiebedrijf met grote internationale ambities.

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat onze machines voldoen aan de wettelijke eisen binnen de verkoopregio’s.

Je bent verantwoordelijk voor:

 1. On-Highway Compliance: Dit is het meest gevraagde gebied. Je richt je voornamelijk op producten die zijn ontworpen en gebouwd op het EMEA-kantoor. Je taken omvatten het ondersteunen van nieuw productontwerp, het afhandelen van technische wijzigingen voor bestaande producten en het formaliseren van specificaties voor machinetypegoedkeuring. Daarnaast help je bij het aanvragen van typegoedkeuring en periodieke inspecties. Om deadlines te halen, is nauwe samenwerking met engineeringteams, klanten en relevante autoriteiten (zoals RDW en Hestocon) essentieel.
 2. Motoruitstoot Compliance: Je zorgt ervoor dat alle motoruitstootregels worden geïmplementeerd voor zowel on- als off-highway machines, rekening houdend met de specifieke regio’s waar deze machines zullen worden gebruikt.
 3. Materiaal Compliance: Het rapporteren en toepassen van materiaalcompliance-eisen behoort tot je verantwoordelijkheden. Dit omvat regelgeving met betrekking tot RoHS, REACH, PciP en het gebruik van batterijen.
 4. Monitoren van wereldwijde regelgevingskaders: Blijf op de hoogte van veranderingen in productcomplianceregels wereldwijd. Communiceer belangrijke ontwikkelingen effectief en tijdig naar interne belanghebbenden.
 5. Innovaties in On-Highway Compliance: Bezoek relevante branchebijeenkomsten, trainingssessies en verenigingsbijeenkomsten. Ontwikkel een sterk netwerk van professionals in de branche om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en benaderingen op het gebied van on-highway compliance.

Over Vermeer

Al sinds 1948 zien wij de technische mogelijkheden en denken we in innovaties, ontwikkelingen en oplossingen. De start op een boerderij in de Verenigde Staten groeide uit naar een tweede kantoor in Nederland en kent inmiddels een groot internationaal netwerk van lokale dealers. Wij leveren maatwerk. Machines, die het werk in de landbouw, utiliteit, mijnbouw, olie- en gasindustrie, recycling en boomverzorging optimaal ondersteunen.

Team

Je zult dagelijks interactie hebben met het compliance-team en de senior projectingenieurs in Pella. Ben je op ons kantoor in Goes? Dan werk je samen met meer dan 100 collega’s van maar liefst 10 verschillende nationaliteiten. Hier bruist het van ambitie, inspiratie, vriendschappen en persoonlijke ervaringen die we graag delen om elkaar verder te helpen.

Wie ben jij?

Je hebt vertrouwen in je aanpak en voelt je comfortabel om vragen te stellen en je kennis te delen om werkprocessen te verbeteren. Met jouw open communicatie en mindset begrijp je gemakkelijk de basisfuncties van de machine. Wanneer mogelijk geef je er de voorkeur aan om dingen meteen goed te doen.

Daarnaast breng je het volgende mee:

• Een bachelordiploma in engineering;

• Kennis van de Machinerichtlijn (2006/42/EG) en/of de Typegoedkeuringsverordening (EU 2018/858);

• Eerdere ervaring in vergelijkbare rollen, zoals interactie met RDW of on-highway compliance, motoruitstoot of materiaalcompliance;

• Aanzienlijke ervaring in het ontwerpen, produceren of onderhouden van machines;

• De bereidheid om af en toe te reizen binnen Nederland, Europa en internationaal.

Wat heb je nodig:

• Je moet in staat zijn om tekeningen, CAD-modellen te openen, te lezen en de vereisten ervan in de regelgeving te begrijpen.

• Het vermogen om tussen maximaal 10 verschillende projecten tegelijkertijd te schakelen.

• Bereidheid om te leren en op de hoogte te blijven van nieuwe normen en voorschriften door regelmatig cursussen te volgen.

Wat bieden wij jou?

Een warm welkom in ons familiebedrijf. Je krijgt de tools, de tijd en de vrijheid om je rol te organiseren.

Daarnaast kun je rekenen op:

• Een goed salaris en bonus;

• Een jaarcontract (36-40 uur per week) met uitzicht op vast dienstverband;

• Flexibele werktijden en de mogelijkheid om 4×9 te werken;

• 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen;

• Pensioenopbouw via PMT (cao Metaal & Techniek);

• Laptop en mobiele telefoon;

• De mogelijkheid om trainingen bij te wonen;

• Een ruim budget voor de aanschaf van uitstekend materiaal om comfortabel vanuit huis te kunnen werken.

  Direct solliciteren

  Jouw gegevens

  Jouw CV

  Jouw motivatie

  ja

  Vragen over werken bij Vermeer?

  Stuur een mail naar solliciteren@vermeer.com. Je kunt ook rechtstreekts contact opnemen, via een WhatsApp berichtje of belletje via onderstaande contactgegevens.

  Tinka Claessens

  Recruiter

  06 - 89927142