Vermeer

Design Engineer

Design Engineer Vermeer https://werkenbijvermeer.com
 • 's-Heer Arendskerke
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau HBO
 • Uren per week 40

Design Engineer

Jij ontwerpt nieuwe machines én optimalisaties van huidige machines. Samen met een sterk team van doelgerichte, specialistische Engineers. Je bent betrokken bij iedere ontwikkelingsfase. Van de eerste ontwerpschetsen en de bouw van het prototype tot de productie en uiteindelijke veldervaring.

Vanuit huis of op ons kantoor in Goes werk jij als onze nieuwe Design Engineer. Je bepaalt zelf je werktijden en wordt onderdeel van een sterk groeiend, sociaal en internationaal familiebedrijf.

“Wat mij aantrok in een baan bij Vermeer, is dat de machines hier op locatie gebouwd worden. In de werkplaats ontdek je snel wat handig en werkbaar is. En je ziet je werk terug in de honderden machines die geassembleerd worden.” – Laurens de Rijk, Design Engineer

Jouw missie

Jij ontwerpt de beste machines die concurrerend zijn in de markt.

Nieuwe machines ontwerpen en bestaande machines optimaliseren, dat is jouw rol. Op basis van vragen en behoeften van onze klanten. En binnen de randvoorwaarden van het ontwerp, die doorgegeven worden door de (Senior) Project Engineer die het team leidt.  Denk hierbij aan wettelijke eisen of voorwaarden vanuit ons marktonderzoek.

Dat doe je door:

 • 3D-ontwerpen te maken. Je ontwerpt machines die in serieproductie gaan. Elk onderdeel wordt daarom getekend in Solid Works en in 3D bijgevoegd. Tijdens het ontwerpen reken je onderdelen door, zoals de sterkte van lassamenstellingen. Moeten er onderdelen ingekocht worden, zoals een motor? Dan onderzoek jij of de specificaties voldoen aan wat er voor de machine nodig is.
 • testen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld om de levensduur van een machine te testen of te onderzoeken hoe een machine ook goed werkt in een koude of warme omgeving. Bij het ontwikkelen van deze testen kun jij je praktijkervaring en creativiteit kwijt. De uitslagen van de test gebruik je om het ontwerp aan te passen.
 • Tijdens het prototypetraject continu te overleggen met de Engineering Technicians. In onze eigen werkplaats bouwen zij het prototype. Samen overleg je over de zaken waar zij tegenaan lopen en hoe je het ontwerp hierop kunt aanpassen.
 • Handleidingen te maken voor afdeling Manufacturing. Met instructies over hoe de machine efficiënt in elkaar gezet kan worden. Of bijvoorbeeld de kracht waarmee de bouten op de machine worden gemonteerd. Dit noemen we de assembly instruction manuals (AIMS). Ook lever je basis input voor standaard Vermeer manuals zoals de operator manual, de maintenance manual en de parts manual.
 • Alle onderdelen te verwerken in de stuklijst. In Excel beschrijf je de opbouw van de machine, de onderdelen en de structuur.

Over Vermeer

Al sinds 1948 zien wij de technische mogelijkheden en denken we in innovaties, ontwikkelingen en oplossingen. Wij leveren maatwerk. Machines, die het werk in de landbouw, utiliteit, mijnbouw, olie- en gasindustrie, recycling en boomverzorging optimaal ondersteunen.

De start op een boerderij in de Verenigde Staten groeide uit naar een bedrijf met bijna 4.500 medewerkers en netwerk van dealers. Op ons kantoor in ‘s-Heer Arendskerke in Nederland werken we met 100 medewerkers en bedienen we het dealernetwerk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Team

Jij staat vooraan bij het ontstaan van machines, die je zelf hebt helpen ontwerpen. Jouw nieuwe team heeft 40 Engineers met diverse specialisaties, die samen tot het beste resultaat leiden. We delen zelf onze werktijden in en er is een goede balans tussen op kantoor en thuis werken. Zelfstandig en geconcentreerd werken, is bij ons vanzelfsprekend. En loopt er iemand vast? Dan denken we meteen mee. Ook je collega’s in Amerika staan altijd voor je klaar.

We hebben een sfeervolle lunchplek waar we de tijd nemen voor een praatje. De meeste collega’s gaan in de pauze wandelen. Loop je met ons mee?

Wat jij in huis hebt

Jij bedenkt oplossingen waar niemand eerder aan dacht. Ook ideeën van collega’s werk je graag samen uit. De technische kennis en inzichten die je hebt, weet je helder en gestructureerd over te brengen aan anderen.

Daarnaast neem je mee:

 • Een afgeronde hbo-opleiding werktuigbouwkunde of een vergelijkbare technische opleiding.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het ontwerpen van machines.
 • Oog voor details en het vermogen om nauwkeurig te werken.
 • Goede kennis van de Engelste taal.

Wij bieden jou

Een warm welkom in ons familiebedrijf en de vrijheid en uitdaging om samen verdere groei te realiseren.

Daarnaast mag je rekenen op:

 • Een competitief salaris.
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen.
 • Een eindejaarsuitkering van 1 maandsalaris (afhankelijk van het bedrijfsresultaat).
 • De mogelijkheid om 2 of 3 dagen per week vanuit huis te werken.
 • Woon-werkverkeer vergoeding van € 0,23 per kilometer tot maximaal 120 km per dag.
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.
 • Een laptop.
 • Je thuiswerkplek wordt ingericht met een verstelbaar bureau, goede bureaustoel en een extra beeldscherm.

Solliciteer direct!

Stuur je CV en motivatie, via het onderstaande formulier.
Nog vragen over deze baan? Adriaan de Weert (Senior Project Engineer) beantwoordt ze graag. Je bereikt hem op 06-89923987.

Wij stellen het op prijs als bedrijven/bureaus waar wij niet mee samenwerken, ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun CV’s of diensten aan te bieden.

  Direct solliciteren

  Jouw gegevens

  Jouw CV

  Jouw motivatie

  ja

  Vragen over werken bij Vermeer?

  Stuur een mail naar solliciteren@vermeer.com. Je kunt ook rechtstreekts contact opnemen, via een WhatsApp berichtje of belletje via onderstaande contactgegevens.

  Tinka Claessens

  Recruiter

  06 - 89927142