Vermeer

Business Consultant

Business Consultant Vermeer https://werkenbijvermeer.com
 • 's-Heer Arendskerke
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau HBO
 • Uren per week 40
 • Publicatiedatum 10-02-2023

Jij begeleidt onze dealers wereldwijd, in hun eigen regio. De rijkdom van verschillende culturen inspireert jou tot het bereiken van zakelijk succes.

Vanuit huis, op ons kantoor in Goes of op locatie werk jij als onze nieuwe Business Consultant. Je wordt onderdeel van een sterk groeiend, sociaal familiebedrijf met grote, internationale ambities.

“Veiligheid, financiën, marketing en personeel: alle facetten van bedrijfsvoering bij een dealership komen samen in deze bijzonder veelzijdige baan.” – Arnoud, Business consultant

Jouw missie

Jij zorgt ervoor dat onze dealers maximaal winstgevend zijn.

Onafhankelijke Vermeer dealers in Europa, Afrika en het Midden-Oosten brengen onze hoogwaardige machines op de markt, in hun eigen gebied. Als fabrikant (OEM) begeleiden en ondersteunen wij hen bij de groei en bedrijfsvoering van hun bedrijf. Wat is de beste locatie voor een nieuwe vestiging? Wie worden hun klanten? En wie de concurrenten? Je bent een verbinder, vertrouwenspartner en strateeg tegelijk. Jij werkt doelgericht aan een win-winsituatie voor Vermeer en onze dealers.

Dat doe je door:

 • jezelf vooral het eerste jaar volledig te verdiepen in de achtergrond, omgeving en geschiedenis van de dealers in jouw portfolio. Je ontdekt mogelijke risico’s en uitdagingen en wat hen dagelijks bezighoudt. Ook neem je de tijd om hen te bezoeken. Zo bouw je aan een solide, duurzame en professionele relatie met de Dealer Principals;
 • samen met de dealers en het Vermeer team te kijken naar de bedrijfsvoering. Sales, Finance, HR, Marketing: gaandeweg jullie collaboratieve samenwerking kent geen afdeling nog geheimen voor jou. In lijn met onze cultuur en continue verbetering door evaluatie, maak jij van onze ondernemers echte marktleiders;
 • al jouw bevindingen terug te koppelen naar onze organisatie. Je bespreekt de verwachtingen, risico’s en kansen en creëert overzicht. Hieruit ontstaat een verbeterplan dat leidt tot hogere efficiëntie, effectiviteit, prestaties en winst. Als projectleider van deze verbeterplannen werk je nauw samen met onze dealerteams, interne materiedeskundgen en andere belanghebbenden;
 • afspraken met onze dealers te maken over onder meer de prijs, levertijd en forecast van nieuwe machines, waarbij je rekening houdt met uitdagingen als voorraadbeheer of mogelijke grondstoftekorten. Hierbij ben je steeds op zoek naar manieren om de toeleveringsketen van onze fabriek tot onze eindgebruikers verder te optimaliseren;
 • een duurzame relatie met onze dealers op te bouwen en te onderhouden. Jij staat 24/7 klaar voor de vragen van onze dealers en rust niet totdat zorgen of problemen opgehelderd en opgelost zijn.

“Het mooiste is dat je een vertrouwensband opbouwt met de dealers. Door ze te bezoeken en tijd met hen door te brengen, krijg je begrip voor hun business en elkaars standpunten. En dat is de juiste basis voor een succesvolle zakelijke relatie.” – Arnoud, Business Consultant

Over Vermeer

Al sinds 1948 zien wij de technische mogelijkheden en denken we in innovaties, ontwikkelingen en oplossingen. De start op een boerderij in de Verenigde Staten groeide uit naar een regionaal kantoor in Nederland en kent inmiddels een groot internationaal netwerk van lokale dealers. Wij leveren maatwerk. Machines, die het werk in de landbouw, utiliteit, mijnbouw, olie- en gasindustrie, recycling en boomverzorging optimaal ondersteunen.

Team

Je wordt onderdeel van een team van in totaal 4 Business consultants. Samen met ruim 100 collega’s met maar liefst meer dan 10 verschillende nationaliteiten werk je op ons kantoor in Goes. Hier bruist het van de ambitie, inspiratie, vriendschappen en persoonlijke ervaringen die we graag delen om elkaar verder vooruit te helpen.

Wat jij in huis hebt

Zodra jij een ruimte binnenkomt, heb je de aandacht. Jij weet wat je wilt bereiken en welke stappen daarvoor nodig zijn. Je straalt kennis, respect en begrip uit. Door jouw open houding en oprechte interesse voelen je gesprekspartners zich gehoord en gezien. Hierdoor ben je in staat duurzame relaties op te bouwen. Jouw mensenkennis laat je nooit in de steek.

Daarnaast neem je mee:

 • Een Bachelor Degree, bijvoorbeeld Business Management, Commerciële Economie of International Business and Languages. Heb je een technische hbo-opleiding afgerond? Ook dan gaan we graag met je in gesprek.
 • Minimaal 6 jaar ervaring als Strategic Business Consultant of in een soortgelijke functie, zoals Development Manager of General Manager.
 • Ervaring met het zelfstandig onderhouden en uitbreiden van een distributienetwerk.
 • De bereidheid om tot 35% van je werkuren te reizen naar onze dealers. De overige uren werk je vanuit huis of op kantoor. Jij bepaalt en bewaakt hierin zelfstandig jouw agenda.
 • Je schrijft en spreekt vloeiend Engels.
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel met doorzettingsvermogen om (financiële) doelen te halen en zo van grote waarde te zijn voor zowel onze dealers als onze eigen organisatie.

Wij bieden jou

Een warm welkom in ons familiebedrijf en de vrijheid en uitdaging om samen verdere groei te realiseren.

Daarnaast mag je rekenen op:

 • een goed salaris en mooie bonus;
 • een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • pensioenopbouw via PMT (cao Metaal&Techniek);
 • leaseauto met tankpas of mobiliteitsvergoeding;
 • laptop en mobiele telefoon;
 • een ruim budget voor de aanschaf van uitstekend materiaal om comfortabel vanuit huis te kunnen werken.

Solliciteer direct!

Stuur je CV en motivatie in het Engels, via het onderstaande formulier. Nog vragen over deze baan? Lideke de Zeeuw, HR Business Partner, beantwoordt ze graag. Je bereikt haar op 06-29720665.

~ Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld ~

  Direct solliciteren

  Jouw gegevens

  Jouw CV

  Jouw motivatie

  ja

  Vragen over werken bij Vermeer?

  Stuur een mail naar solliciteren@vermeer.com. Je kunt ook rechtstreekts contact opnemen, via een WhatsApp berichtje of belletje via onderstaande contactgegevens.

  Lideke de Zeeuw

  HR Business Partner

  06 - 29720665