Vermeer

Project Engineer

Project Engineer Vermeer https://werkenbijvermeer.com
 • 's-Heer Arendskerke
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau HBO
 • Uren per week 40

Bij Vermeer zijn we op zoek naar een ervaren Project Engineer, met leiderschapskwaliteiten. Als Project Engineer leid je je team van Engineers door alle projectfases. Van het doen van haalbaarheidsstudies tot het in productie nemen van de machines.

Wat ga je doen?

Met jouw communicatieve vaardigheden, technische expertise en leiderschap ben je een belangrijke schakel in de projecten. Je weet overal de ins en outs van. Hierdoor is je dag divers. Per projectfase communiceer, en werk je nauw samen met diverse afdelingen. Denk aan Manufacturing, Customer Support, Sales en onze collega’s in Amerika.

Als duidelijk is waar de nieuwe machine aan moet voldoen, stel jij de randvoorwaarden op. Denk aan wettelijke eisen en voorwaarden die uit het marktonderzoek naar voren zijn gekomen. Op basis van deze randvoorwaarden ga je met het engineeringsteam aan de slag om de machine te ontwerpen. Dit ontwerpen zij in 3D, met behulp van het programma Solid Works.

En jouw rol? Jij zorgt ervoor dat je team in staat wordt gesteld om, zonder oponthoud, door te gaan met hun werkzaamheden. Je voorziet mogelijke vertragingen in de planning. Deze vertraging probeer je tijdig op te lossen, door met het team op zoek te gaan naar de juiste acties. De planning hou je bij in een project management systeem (PLM systeem) van Dassault systems.

Verder ga je:

 • Projecten leiden van begint tot eind. Je bent verantwoordelijk voor het volledige projectbeheer. De projecten dienen op tijd af te zijn en binnen het budget en scope blijven. Soms steek je zelf ook de handen uit de mouwen voor wat creatief ontwerpwerk.
 • Streven naar de beste oplossing. Voor de start van een nieuw project, schets je in je hoofd het project, het productie proces en het eindproduct. Tijdens het project hou je de productie en eindgebruiker in gedachten. Zo zorg je ervoor dat de machines doen wat zij nodig hebben, op een gebruiksvriendelijke manier. Met jouw sturende kracht en technische kennis, zorg je ervoor dat het team zich ontwikkelt en technologische oplossingen van topkwaliteit ontwerpt.
 • Samenbrengen van talent. Je hebt een proactieve rol in het verbinden van mensen en teams. Denk bijvoorbeeld aan het in contact brengen van Engineers van andere locaties, met Engineers uit jouw team. Je stimuleert samenwerking en kennisdeling om het team naar een hoger niveau te ontwikkelen.
 • Het team waar je mee werkt, houdt zich bezig met productontwikkeling en ontwerpklussen. Hier komt van alles bij kijken. Denk aan het bouwen van onderdelen en details met hulp van software voor computerondersteunde simulatie. En het bijhouden van tests voor nieuwe en vernieuwde apparatuur, het beoordelen van FEA/testresultaten, en nog veel meer. Het is aan jou om al deze taken zo efficiënt mogelijk samen te laten werken.
 • Zorgdragen voor documentatie en handleidingen. Je checkt en geeft groen licht voor service-, operator-, onderhouds- en onderdelengidsen. Zo weten we zeker dat we nauwkeurig vastleggen welke aanpassingen en updates er zijn.

Over Vermeer

Al sinds 1948 zien wij de technische mogelijkheden en denken we in innovaties, ontwikkelingen en oplossingen. Wij leveren maatwerk. Machines, die het werk in de landbouw, utiliteit, mijnbouw, olie- en gasindustrie, recycling en boomverzorging optimaal ondersteunen.

De start op een boerderij in de Verenigde Staten groeide uit naar een bedrijf met bijna 4.500 medewerkers en netwerk van dealers. Op ons kantoor in ‘s-Heer Arendskerke in Nederland werken we met 100 medewerkers en bedienen we het dealernetwerk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Team

Jij staat vooraan bij het ontstaan van machines, die je zelf hebt helpen ontwerpen. Jouw nieuwe team heeft 40 Engineers met diverse specialisaties, die samen tot het beste resultaat leiden. We delen zelf onze werktijden in en er is een goede balans tussen op kantoor en thuis werken. Zelfstandig en geconcentreerd werken, is bij ons vanzelfsprekend. En loopt er iemand vast? Dan denken we meteen mee. Ook je collega’s in Amerika staan altijd voor je klaar.

We hebben een sfeervolle lunchplek waar we de tijd nemen voor een praatje. De meeste collega’s gaan in de pauze wandelen. Loop je met ons mee?

Wat jij in huis hebt

Jij bedenkt oplossingen waar niemand eerder aan dacht. Ook ideeën van collega’s werk je graag samen uit. De technische kennis en inzichten die je hebt, weet je helder en gestructureerd over te brengen aan anderen.

Daarnaast neem je mee:

 • Een afgeronde hbo-opleiding Werktuigbouwkunde of een vergelijkbare technische opleiding.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het ontwerpen van machines.
 • Oog voor details en het vermogen om nauwkeurig te werken.
 • Goede kennis van de Engelste taal.

Wij bieden jou

Een warm welkom in ons familiebedrijf en de vrijheid en uitdaging om samen verdere groei te realiseren.

Daarnaast mag je rekenen op:

 • Een competitief salaris.
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen.
 • Een eindejaarsuitkering van 1 maandsalaris (afhankelijk van het bedrijfsresultaat).
 • De mogelijkheid om 2 of 3 dagen per week vanuit huis te werken.
 • Woon-werkverkeer vergoeding van € 0,21 per kilometer tot maximaal 120 km per dag.
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,00 per dag.
 • Een laptop.
 • Je thuiswerkplek wordt ingericht met een verstelbaar bureau, goede bureaustoel en een extra beeldscherm.

Heb jij interesse in deze baan?

Stuur je CV en motivatie, via het onderstaande formulier.
Nog vragen over deze baan? Adriaan de Weert (Senior Project Engineer) beantwoordt ze graag. Je bereikt hem op 06-89923987.

Wij stellen het op prijs als bedrijven/bureaus waar wij niet mee samenwerken, ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun CV’s of diensten aan te bieden.

  Direct solliciteren

  Jouw gegevens

  Jouw CV

  Jouw motivatie

  ja

  Vragen over werken bij Vermeer?

  Stuur een mail naar solliciteren@vermeer.com. Je kunt ook rechtstreekts contact opnemen, via een WhatsApp berichtje of belletje via onderstaande contactgegevens.

  Tinka Claessens

  Recruiter

  06 - 89927142