Vermeer

Simulation (FEA) & Analysis Engineer

Simulation (FEA) & Analysis Engineer Vermeer https://werkenbijvermeer.com
 • 's-Heer Arendskerke
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau HBO
 • Uren per week 40

Bij Vermeer ontwerpen en bouwen we veel verschillende machines. Denk aan horizontale boren en houtversnipperaars. Hier zit een heel proces achter. Het begint met de vraag van de klant. Waar moet de machine aan voldoen? Wat moet de levensduur van de machine zijn? Wat moet de machine aankunnen qua gewicht? Blijft de machine werken onder verschillende weersomstandigheden? Als alle voorwaarden helder zijn, gaat het Engineering team de machine ontwerpen. Met als doel dat deze uiteindelijk in serieproductie kan gaan.

Wat ga je doen?

Jij hebt de belangrijke taak om te kijken of het ontwerp aan alle eisen voldoet. Dit doe je door de machine te simuleren met geavanceerde Finite Element Analysis (FEA)-tools zoals Ansys. Je brengt als het ware de machines tot leven in virtuele omgevingen. Zo probeer je de echte situatie zo nauwkeurig mogelijk na te bouwen. Met deze simulaties voorspel je hoe de machines zich zullen gedragen in verschillende omstandigheden.

Je analyseert de structuur van de machine, om te zien of ze veilig zijn. Daarnaast kijk je bijvoorbeeld of de lasconstructie 20 jaar mee kan gaan en niet bezwijkt als deze regelmatig wordt gelift voor transport. Jouw doel is om er zeker van te zijn dat aan machine niet onverwacht kapot gaat. Je beperkt je niet alleen tot structurele analyse. Je bent ook betrokken bij andere vormen van testen. Deze kunnen sterk variëren tussen structuur, hydraulica, mechanica en elektronica. Hierdoor blijft je werk afwisselend en boeiend.

Wat deze functie uniek maakt, is dat er geen strikte structuur is. Er zijn geen vaste procedures, en je zult vaak nieuwe, onverwachte uitdagingen tegenkomen. Hierdoor ben je soms langer bezig met het testen van een machine. Of ga je bijvoorbeeld kijken bij een machine die al op een werkplaats wordt gebruikt.

“Wat deze functie leuk maakt is dat je een belangrijke rol hebt bij alle nieuwe machines die worden ontworpen” – Kamal, Simulation & Analysis Engineer

Verder ga je:

 • Je creativiteit loslaten op het bedenken van nieuwe tests om een situatie te simuleren. Niet voor elk probleem bestaat namelijk al een geschreven procedure. Stel je dit voor: het stalen frame van ons prototype vertoont vroegtijdige scheurtjes. Je wordt gevraagd om de redenen achter dit probleem te onderzoeken. Met andere woorden, je onderzoekt hoe de structuur van de machine reageert op verschillende belastingen en omstandigheden. Er is geen standaardprocedure om te volgen, dus je moet creatief zijn. Dit kan zelfs zo ver gaan dat een machine naar onze locatie in Amerika wordt gestuurd. Daar kan de machine door een robot getest worden om te zien wat wel of niet werkt.
 • Rapporteren ontwikkelen die overzichtelijk je analyses, bevindingen en ontwerpaanbevelingen documenteren.
 • Bijna dagelijks met collega’s in Amerika overleggen. Samen met ongeveer tien andere experts bedenk je tests, of onderzoeken je een probleem. Deze samenwerking brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Soms zijn er uiteenlopende ideeën over wat de beste oplossing is. Als je alle ideeën wilt testen, haal je misschien de deadline niet. Hier zul je goede keuzes in moeten maken.
 • Samenwerken met de productveiligheidsafdeling. Zij kennen de veiligheidsvoorschriften, die jij in je analyse moet meenemen. Deze verschillen per machine. Een voorbeeld is dat een machine niet mag breken, als deze op een trailer wordt geladen.

Over Vermeer

Al sinds 1948 zien wij de technische mogelijkheden en denken we in innovaties, ontwikkelingen en oplossingen. Wij leveren maatwerk. Machines, die het werk in de landbouw, utiliteit, mijnbouw, olie- en gasindustrie, recycling en boomverzorging optimaal ondersteunen.

De start op een boerderij in de Verenigde Staten groeide uit naar een bedrijf met bijna 4.500 medewerkers en netwerk van 600 dealers. Op ons kantoor in ‘s-Heer Arendskerke in Nederland werken we met 100 medewerkers en bedienen we het dealernetwerk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Team

Je eigen team is klein, maar je werkt ook nauw samen met het 40-man grote Engineeringsteam. Je hebt veel vrijheid om je eigen werk te bepalen en te plannen. Samen met het ontwerpteam werk je nauw samen om prioriteiten te stellen en projecten op schema te houden.

Bij ons draait alles om open communicatie en samenwerking. Ons relatief jonge team is gedreven om gezamenlijk oplossingen te vinden. We delen kennis en ervaring en ondersteunen elkaar.

“Collega’s zijn makkelijk te benaderen en vinden het fijn om samen te werken. We zijn eerlijk naar elkaar en zoeken samen naar de beste oplossingen” – Kamal, Analysis Engineer

Wat jij in huis hebt

 • Om te slagen in deze rol, heb je een hbo-diploma in mechanische engineering. Je hebt kennis van machineontwerp en sterkteleer. Je begrijpt hoe materialen zich gedragen en waarom ze falen.
 • Het hebben van interesse of ervaring in het ontwerpen van gelaste stalen structuren is een voordeel.
 • Je bent proactief en bereid om in complexe problemen te duiken. Jij hebt oog voor detail, zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Het is belangrijk dat je duidelijk kunt uitleggen wat je nodig hebt van andere afdelingen. Ook moet je de resultaten van je test overtuigend presenteren. Soms worden je voorstellen dankbaar ontvangen, terwijl andere keren weerstand kan ontstaan. Dit vergt tact en overtuigingskracht.

Wat biedt Vermeer jou?

Een warm welkom in ons familiebedrijf en de vrijheid en uitdaging om samen verdere groei te realiseren.

Daarnaast mag je rekenen op:

 • Een competitief salaris.
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen.
 • Een eindejaarsuitkering (afhankelijk van het bedrijfsresultaat) van maximaal een
  bruto maandsalaris naar rato van het aantal gewerkte kalendermaanden van het
  boekjaar dat loopt van november tot november;
 • De mogelijkheid om 2 of 3 dagen per week vanuit huis te werken.
 • Woon-werkverkeer vergoeding van € 0,23 per kilometer tot maximaal 120 km per dag.
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.
 • Een laptop.
 • Je thuiswerkplek wordt ingericht met een verstelbaar bureau, goede bureaustoel en een extra beeldscherm.

Heb jij interesse in deze baan?

Stuur je CV en motivatie, via het onderstaande formulier.

Wij stellen het op prijs als bedrijven/bureaus waar wij niet mee samenwerken, ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun CV’s of diensten aan te bieden.

 

  Direct solliciteren

  Jouw gegevens

  Jouw CV

  Jouw motivatie

  ja

  Vragen over werken bij Vermeer?

  Stuur een mail naar solliciteren@vermeer.com. Je kunt ook rechtstreekts contact opnemen, via een WhatsApp berichtje of belletje via onderstaande contactgegevens.

  Tinka Claessens

  Recruiter

  06 - 89927142